image01 image02 image03 image04 image05
Politica antiplagiat a revistei ,,Stiinta Culturii Fizice"
Scopul politicii antiplagiat a revistei "Stiinta Culturii Fizice" il reprezinta protejarea prestigiului revistei si implementarea unei culturi a onestitatii si acuratetei creatiei stiintifice.
Toate articolele prezentate in vederea publicarii in revista "Stiinta Culturii Fizice" vor fi verificate impotriva plagiatului cu ajutorul sistemelor antiplagiat ce permite detectarea automata a plagiatului digital, in sensul preluarii neautorizate a unui text, cu ajutorul motoarelor de cautare pe internet. In caz ca apar unele suspiciuni privind originalitatea textului lucrarii consiliul editorial utilizeaza instrumente suplimentare pentru a depista imprumuturi.
Pentru a exclude plagiatul, la prezentarea materialelor, Colegiul de redactie al revistei va cere de la autor declaratie pe proprie raspundere potrivit punctului 4 si 31 al Regulamentului cu privire la evaluarea, clasificarea si monitorizarea revistelor stiintifice (Decizia CC a ANACEC nr. 6 din 18 decembrie 2018), dar si punctul 5 al Regulamentului de editare si difuzare a revistei universitare ,,Stiinta Culturii Fizice".
Din punct de vedere al consiliului editorial, plagiat se considera:
* utilizarea (citind textual) orice material, in orice volum, fara a specifica sursa;
* utilizarea imaginilor, desenelor, fotografiilor, tabelelor, diagramelor si orice alte forme de reprezentare grafica a informatiilor, fara identificarea sursei, fara acordul scris al autorilor sau a detinatorilor drepturilor de autor care interzic utilizarea materialelor lor.
Pentru a evita plagiatul, potentialilor autori ai revistei ,,Stiinta Culturii Fizice", li se recomanda:
1. Fiecare fragment citat dintr-o alta lucrare, trebuie sa contina ghilimele, pentru a distinge "reproducerea exacta" de "parafrazare", practica incorecta, cit timp nu se indica sursa frazei parafrazate.
2. Sa nu reproduca o fraza sau un alineat, daca nu are intentia de a-l folosi drept citat.
3. Inainte de a prezenta articolul, sa se asigure ca a pus ghilimelele la toate citatele si sa nu exagereze in folosirea acestora, deoarece o lucrare compusa majoritar din citate este considerata un plagiat.
Consiliul editorial isi rezerva dreptul de a utiliza toate metodele legale pentru detectarea textelor plagiate si doar autorii, care vor respecta cu strictete cerintele obligatorii si toate prevederile expuse in instructiunile pentru autori privind regulile de perfectare a articolelor pentru publicare in revista stiintifico-teoretica "Stiinta Culturii Fizice", vor avea dreptul sa apara cu publicatii in editiile bianuale ale revistei.