image01 image02 image03 image04 image05
STATUT DE ACCES DESCHIS SI LICENTA
Editorul Revistei Stiinta Culturii Fizice - Universitatea de Stat de Educatie Fizica si Sport din Moldova - se pronunta public referitor la caracterul accesului deschis al revistei.

Revista Stiinta Culturii Fizice publica articolele pe pagina web proprie www.scf.usefs.md simultan cu editarea numarului curent al revistei in format hirtie (ISSN 1857-4114 - editie print). Accesul la continutul electronic al revistei in regim real temporar este gratuit, rapid si permanent pentru fiecare utilizator al retelei globale internationale. Aceasta licenta permite altora sa distribuie, remixeze, regleze si sa creeze pe baza operei tale, chiar si in scop comercial, atit timp cit ei iti crediteaza opera . Aceasta este una din cele mai adaptabile licente oferite. Este recomandata pentru o maxima diseminare si utilizare a operelor licentiate Creative Commons (CC BY) "Creative Commons Attribution 4.0 International License".

Declaratie privind Accesul Deschis
Revista Stiinta Culturii Fizice este o publicatie electronica cu Acces Deschis, supusa unui proces de dubla recenzare, cu acces online gratuit. Conform definitiei pentru acces deschis din Initiativa Accesul Deschis de la Budapesta, utilizatorii au dreptul de a ,,citi, descarca, copia, distribui, imprima cauta sau crea link" la textele integrale ale articolelor.
"Accesul deschis" permite ca literatura de cercetare evaluata colegial sa fie liber disponibila pe internetul public, fiind permis oricaror utilizatori sa citeasca, sa descarce, sa copieze, sa distribuie, sa tipareasca, sa caute sau sa trimita la textele integrale ale acestor articole, sa le parcurga pentru a le indexa, sa le paseze ca date unui software sau sa le foloseasca in orice scop legal fara, nicio bariera financiara, legala sau tehnica, altele decit cele inseparabile de accesul in sine la internet. Singura limitare privind reproducerea sau distributia, precum si singurul rol al drepturilor de autor in acest domeniu este ca oferim autorilor control asupra integritatii propriei opere si drepturile de a fi recunoscuti si citati cum se cuvine.
Accesul Deschis la rezultatele cercetarilor stiintifice este sustinut in special de Initiativa pentru Acces Deschis de la Budapesta (BOAI), de initiativele de la Berlin si Bethesda. In tara noastra, politica de stat in sfera stiintei si inovarii se realizeaza in baza Codului cu privire la Stiinta si Inovare al Republicii Moldova, adoptat in anul 2004, care prevede garantarea accesului la informatia stiintifica.
Universitatea de Stat de Educatie Fizica si Sport a Republicii Moldova, fondatorul Revistei Stiinta Culturii Fizice, sustine politica Accesului Deschis si isi asuma obligatia de a oferi acces la publicatia in cauza. Revista Stiinta Culturii Fizice se declara publicatie stiintifica cu Acces Deschis, fiind o alternativa pentru publicarea si promovarea rezultatelor stiintifice in domeniul culturii fizice si sportului.